Lediga jobb

Designer

SPRINGHILL TEXTILE AB med huvudsäte i Helsingborg är en av Nordens största leverantörer av textilier till fack- och dagligvaruhandeln. Vi säljer underkläder, strumpor, lättare konfektion och hemtextil i Norden, både under våra egna varumärken och som s.k. private brands. Vi är idag drygt 100 anställda med en omsättning på nära 400 miljoner SEK. Vi bedriver vår verksamhet i 6 affärsområden; Crossbow, Topeco/Atlas, Private Label, Gutz, Noble House och Gripsholm,

Förutom huvudkontoret i Helsingborg har vi kontor i Oslo, Shanghai och Dhaka.

 

 

Designer till Springhill Textile AB, Helsingborg

Till vårt största affärsområde Crossbow, söker vi nu en textil designer.

 

Ett ovanligt roligt jobb!

Som designer för undertrikå, nattplagg & lättare konfektion, ansvarar du för helheten när det gäller design för dessa produktgrupper. Ditt ansvar sträcker sig genom hela designprocessen från trender, färgkartor, kollektionsframtagning, printdesign till presentationsmaterial. Du arbetar även fram designunderlag för varje artikel som ligger till underlag för inköp. Du hämtar in nya idéer och inspiration från seminarier, trendresor samt mässor. Du jobbar i team tillsammans med övriga designers samt sortimentschef på avdelningen. Du rapporterar till designchefen.

 

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du en intressant och utvecklande arbetsmiljö. Vi är ett glatt gäng med stor samhörighet och vi är stolta över vår produktportfölj. Vi har en platt organisationsstruktur med korta beslutsvägar som är lätt att verka i. Vår företagskultur präglas av engagemang, laganda, prestigelöshet och professionalism.

Vi arbetar kundfokuserat med en uttalad vilja att alltid överträffa kundens förväntningar.

 

Din profil och bakgrund!

Du har flerårig erfarenhet som designer och tycker om att ta ansvar för helheten. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och en viktig del av jobbet är att följa upp resultat, förbättra och utveckla varje dag. Du är självgående, initiativrik, kreativ och leveranssäker. Att vara affärsorienterad och ha kunden i centrum är en självklarhet för dig. Vidare är du uthållig samt arbetar strukturerat och metodiskt.

 

Önskvärd kompetens är:

·         Högskoleutbildning inom textil-/modedesign

·         Mycket goda kunskaper i Photoshop CC och Illustrator CC

·         Stor kunskap inom rapportering av mönster

·         Corel Designer är meriterande

·         Du talar och skriver utmärkt engelska

 

Varaktighet/arbetstid

Tjänsten är heltid, 40h/veckan. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Helsingborg.

 

Vi ser fram emot att höra av dig!

Är du intresserad så skicka genast in din ansökan med ditt CV, ett personligt brev och exempel från din portfolio! Befattningen skall tillsättas snarast. Urval och intervjuer sker löpande.

Maila din ansökan till ledigatjanster@springhill.se

 

Ev. frågor besvaras av designchef Maria Grahn Olofsson på telefon 042-250864 eller på mail maria.grahn.olofsson@springhill.se

 

Välkommen med din ansökan!